Rehabilitáció

ONLINE JELENTKEZÉS – Ingyenes állapotfelmérés november 30-ig!

Sérülések, traumák, műtétek után szervezetünk védi az érzékeny területeket, szeretné elkerülni a fájdalmat, ezért magasabb izomtónussal kompenzál. Az izom, ínszalag, ízületi vagy porckorong sérülések /műtétek/ helyének reflexszerű védelmével kényszertartások alakulnak ki, melyek nemcsak az adott terület mozgékonyságát, de funkcionalitását is csökkentik.

Vegyünk például egy sérült térdet: az azonos oldali csípő próbálja védeni /kötöttebb lesz/, de közben többnyire a törzs oldalsó izmai is megrövidülnek, a váll előre esik, oldalra görbül a gerinc, félre billen a fej.

Statikai problémák is felléphetnek idővel. Például egy jobb térd sérülése /vagy műtéte/ idővel okozhatja a bal láb ízületeinek a túlterhelését.

Az Alexander Technika nagyon hatékony az így létrejött kényszertartások és statikai problémák megszüntetésére! Elsősorban azért, mert nem gyakorlatokat végeztet! Amikor felszólítanak egy gyakorlat elvégzésére, az idegrendszer automatikusan felkészíti az izmokat a feladat elvégzésére, így aktivizálja a kényszertartásokat is.

A könnyed és biztonságos érintéssel, szakszerűen végrehajtott technikai elemek nemcsak ellazítják a feszes izmokat, hanem visszaadják a szervezet „önbizalmát”. Megadják azt a kedvező tapasztalatot, hogy már mozgásban sem kell félnie a fájdalomtól!