orakon

Egy Alexander foglalkozás...

Az órákon a tanítvány – mindenkit tanítványnak hívunk, hiszen ez egy tanulási folyamat – megismeri saját testhasználati szokásrendszerét, azt a képet, amit magáról és a testéről gondol. Megtanulja nem elítélni önmagát, hanem megélni a helyzetet és elfogadni benne saját magát.

A foglalkozásokon nem egy konkrét „jó” testtatást tanítunk. Alexander szerint a fej a nyak és a hát egymáshoz való viszonya meghatározza az egész test használatát. Ez egy dinamikus, pillanatról pillanatra változó egyensúly, hiszen az élő szervezet folyamatos mozgásban van. Feltárjuk az egyénre jellemző túlzott izomfeszültségeket, az inaktív területeket, valamint ezek összefüggő rendszerét. Majd megtanítjuk megtalálni és fenntartani saját egyensúlyát a különböző aktivitásokban.

Ezt az általános tudást bármilyen hétköznapi /pl. takarítás, számítógép használat, vezetés stb./ vagy speciális tevékenységben /sport, zenélés, szülés/ használni tudja. A folyamat során megváltozik az egyén önmagához és a világhoz való viszonya. Az alapelvek használatával a változás biztos! Ha mindig ugyanazt csinálja, amit szokott, biztos nem változik! Az Alexander-technika alapelveinek elsajátítása abban segít, hogy amit tesz, azt jobban tegye! És közben élvezze is!

Foglalkozásokon készült videók

Megtekinthető videók

2 Videos
Leírás

A foglalkozásokon megtanul helyesen ülni, állni, mozogni, fájdalom nélkül élni!